Návod na olej krásy aneb sedmikráskový macerát


Sedmikrásky nyní rostou snad úplně všude kolem nás, stačí se jen rozhlédnout. Společně si vytvoříme sedmikráskový macerát. Najděte si čisté místo hluboko v přírodě (já teda trhala u nás na zahradě, protože vím, že na ní máme čisto) a natrhejte si sedmikrásky. Výroby sedmikráskového oleje se nemusíte vůbec bát, jeho výroba je velice jednoduchá a já Vám návod krok po kroku popíšu. Můžete si nasbírat celé rostlinky (květ, nať i list), nebo použít jen květy.

Sedmikráska je rostlinka, kterou snad každý nejen zná, ale i bezpečně pozná. Ne všichni ale ví, že má spoustu blahodárných účinků. Naleznete ji na zahradách, loukách, pastvinách i mezích. Kromě sušení na čaj můžeme sedmikrásky použít na napářku nebo na zmiňovaný olej krásy.

Sedmikráska obsahuje například vinnou kyselinu, pryskyřici, tanin, saponiny a další účinné látky.


CO BUDETE POTŘEBOVAT?

✓ sklenici s víčkem
✓ za studena lisovaný rostlinný olej (já použila mandlový)
✓ sedmikrásky (tak abyste zhruba zaplnili připravenou sklenici)

POSTUP

Sklenici si vyvařte a nechte volně oschnout. Natrhané sedmikrásky nechejte jeden den zavadnout, aby se zbavily přebytečné vlhkosti a olej neplesnivěl. Poté je přendejte do připravené sklenice a zalijte Vámi vybraným rostlinným olejem tak, aby nekoukal ani kousek sedmikrásky. Takto plnou sklenici zašroubujete a postavte na slunné místo. Nyní je potřeba nechte sedmikrásky v oleji 3 týdny macerovat. Každý den nezapomeňte sklenici alespoň jednou protřepat. Nakonec macerát přeceďte a vymačkejte přes plátýnko nebo gázu do sklenice z tmavého skla a ukládejte na chladnějším místě. Tímto olejem si masírujte Vaše ňadra, ideální je masáž provádět každý den.

TIP: Dekolt a ňadra Vám může masírovat také Váš partner. Není nic lepšího, než spojit příjemné s užitečným.

Takový macerát se na péči o dekolt a poprsí používal již v renesanci. Krom dekoltu a poprsí můžete sedmikráskovým macerátem ošetřovat otoky, odřeniny, modřiny a akné. Sedmikráskový olej je také skvělý na ošetřování jizev, např. po nástřihu nebo císařském řezu a celkově na péči o bříško po porodu, jelikož obnovuje pevnost pokožky.

Olej krásy



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *